Etusivu | Ajankohtaista | Katsaus menneeseen | Liity jäseneksi | Yhteystiedot | Kuvia

  Kuopion Suomi–Unkari Yhdistys vuonna 2021

  1. Yhdistyksen vuosikokous jouduttiin pitämään 30.3.:n sijasta vasta 26.4. klo 18 hotelli Jahtihovissa. Esillä olivat sääntömääräiset asiat, mm. yhdistyksen talouden tarkastelu, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Kaija Tuppurainen. Heikki Hiltunen ja Anne-Maaret Lamminmäki jäivät pois hallitustyöstä. Uusiksi jäseniksi valittiin Pirjo Kokkonen ja Tapani Tuppurainen.

  2. Yhdistyksen hallitus järjestäytyi samana päivänä:

  Kaija Tuppurainen (pj)
  Anja Kivelä
  Pirjo Kokkonen
  Esko Leiviskä (taloudenhoitaja)
  Kaija Nousiainen
  Raili Pursiainen (sihteeri)
  Miika Tammekann (varapj)
  Tapani Tuppurainen

  3. Puijon kirkossa oli 23.4. Unkarilaisen musiikin ilta, jossa Anna Inkeri Pap ja Jutta Jelys esittivät unkarilaiseen kansanmusiikkiin pohjautuvaa musiikkia, muun muassa Béla Bartókin j Zoltán Kodályn sovituksia. Koronapandemian takia yleisön määrä oli rajattu 26:een.

  4. Suomi–Unkari Seuran edustajakokous pidetään etäkokouksena tiistaina 18.5. klo 17. Yhdistyksen viralliseksi edustajaksi valittiin Kaija Tuppurainen ja varaedustajaksi Miika Tammekann.

  5. Suomalais-unkarilainen lauluilta pidetään tiistaina 25.5. klo 18 Päivärannan siirtolapuutarhan kerhomajalla, Veteraanitie 6.

  6. Ravintolayrittäjä Pirjo Kokkonen tarjoaa kotinsa pihamaalla unkarilaisen lounaan torstaina 8.7. klo 16. Osallistujamäärä on korkeintaan 30 henkilöä.

  7. Kuopion SU-yhdistyksen 60-vuotisjuhla järjestetään syksyllä, jos pandemiatilanne sen sallii. Aiemmin on jo päätetty kutsua Győristä vieraiksi Péter ja Lilla Kis sekä Dezső ja Piroska Istántsuly. Keskusseuran edustajana kutsutaan Irmeli Kniivilä.

  8. Syksyksi on suunniteltu perinteisen kolbász-makkaran myynti ja suomalais-unkarilainen jouluhartaus.

  Tervetuloa mukaan Unkari-aiheisiin tilaisuuksiin! Myös ystävät ovat tervetulleita, vaikka eivät (vielä) olisi yhdistyksemme jäseniä. Sähköpostiosoitteet otan mielelläni vastaan, siten tiedonkulku nopeutuu ja helpottuu.

  Kaija Tuppurainen, Kuopion Suomi–Unkari -yhdistyksen puheenjohtaja

  s-posti: kaija.tuppurainen(at)fimnet.fi, puhelin 040 7678 621

  Kuopion Suomi-Unkari Yhdistys ry. 2005-2021